
Ankieta: Paszportyzacja polskiej żywności
Sukcesywnie realizujemy poszczególne projektu pilotażowego Paszportyzacja polskiej żywności. Jednym z nich jest zbadanie nawyków zakupowych konsumentów, postrzegania certyfikacji oraz oczekiwań co do zakresu informacji oraz ich prezentacji o produktach w przyszłym „paszporcie”. Zwracamy się z prośbą o wypełnienie ankiety.
W ramach realizacji pilotażu projektu Paszportyzacja polskiej żywności prowadzone są prace zmierzające do budowy ogólnokrajowego systemu informatycznego, zasilanego wiarygodnymi informacjami o pochodzeniu, metodach, a także warunkach hodowli zwierząt i uprawy roślin.
Ma to umożliwić prześledzenie łańcucha produkcyjnego i zweryfikować autentyczność polskich produktów rolno-żywnościowych. Wygenerowany z systemu dokument, nazwany „paszportem”, będzie informował zainteresowanych o tym kto, w jaki sposób i w jakich okolicznościach wyprodukował żywność oferowaną
w sklepach.
Dzięki temu konsumenci uzyskają dostęp do wiarygodnych, rzetelnych i niepodrabialnych informacji
o produktach żywnościowych, co w znacznym stopniu ułatwi podejmowanie decyzji zakupowych.
Zwracamy się z prośbą o wypełnienie ankiety, która jest dostępna pod linkiem:
Ankieta jest anonimowa a czas jej wypełnienia to około 10 minut. Odpowiedzi posłużą wyłącznie do celów badawczych. Dziękujemy za Państwa czas i zaangażowanie.